Kalasalatikauss kuumsuitsulõhe või krevettidega
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Riis4 peotäis (-t)
-
Laim1 tk
-
Ingver1 g
-
Sojakaste2 spl
-
Mesi1 tl
-
Kuumsuitsu lõhe300 g
Majonees
-
Muna2 tk
-
Majonees1.5 dl
-
Sriracha kaste1 tl
Lisad
-
Suhkruuba10 tk
-
Redis8 tk
-
Šampinjonid4 tk
Kate
-
Nori lehedmaitse järgi
-
Kaaviar75 g
-
Seesamiseemnedmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lihavõttelauast jäi sööki üle? Valmista maitsev lihavõtte-kalasalatikauss! Täpselt nagu tavalises kalasalatikausis on aluseks riis. Lisa siis paar ampsu seda, mis lihavõttelauast üle jäi, ning kaunista seesamiseemnetega. Pühade ajal sobiv ja maitsev roog, mis on ühtlasi suurepärane viis jääkidest lahtisaamiseks.
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Pressi laimist mahl. Haki marineeritud ingver või haki ja riivi ingver. Sega laimimahl, ingver, soja ja mesi.
Murra lõhe väiksemateks tükkideks. Pane lõhe või krevetid taldrikule ja kalla sojakastmega üle.
Majonees: pane munad keevasse vette. Keeda 8 minutit. Loputa munad külmaks. Koori ja haki munad ning sega kokku majoneesi ja sriracha kastmega. Maitsesta soolaga.
Lisad: lõika suhkruoad ribadeks. Puhasta ja viiluta redised. Kasuta võimalusel lõikur-viilutajat. Lõika šampinjonid õhukesteks viiludeks.
Kate: lõika nori lehed peenelt, umbes 2 cm pikkusteks ribadeks.
Jaota riis sügavatesse kaussidesse või taldrikutesse. Tee marineeritud lõhest või krevettidest, suhkruubadest, redistest, šampinjonidest ning majoneesist väikesed kuhjad riisi otsa.
Lisa viimaks nori lehtedest, kaaviarist ja seesamiseemnetest koosnev kate.