Koostisosad
Kaheksajalg
-
Kaheksajalg1.5 kg
-
Sibul200 g
-
Porgand300 g
-
Fenkol100 g
-
Porrulauk200 g
Kartulisalat
-
Kartul600 g
-
Sibul punane200 g
-
Kapparid150 g
-
Lehtpetersell50 g
-
Või Rimi10 g
-
Sriracha kaste20 g
-
Soolmaitse järgi
-
Musta piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kaheksajalg kõigepealt kupatatakse, siis hautatakse köögiviljaleemes pehmeks ja lõpuks lisatakse soojale kartuli-sibulasalatile. Kaheksajalast peetakse söödavaiks vaid kombitsaid. Pea maitseb küll enam-vähem samamoodi nagu kombitsad, kuid see arvatakse koguvat endasse kahjulikke aineid ning jäetakse seepärast söömata.
Aja suures potis keema 5 liitrit vett. Hoia kaheksajalga keevas vees 15 sekundit, seejärel tõsta veest umbes 15 sekundiks välja. Tee nii 6–8 korda.
Pane kaheksajalg sõelale nõrguma ja jahtuma, seejärel eralda kombitsad peast.
Lõika sibul, porgand, fenkol ja porru suuremateks tükkideks.
Kuumuta pott tulikuumaks, lisa tükeldatud köögiviljad ja rösti 2–3 minutit.
Lisa kaheksajala kombitsad, vala peale 2 liitrit vett ja hauta madalal tulel umbes 40 minutit, kuni need on pehmed. Tõsta välja, nõruta ja eemalda kombitsate tagaosalt nahk (iminapad jäävad alles).
Keeda koorega kartulid poolpehmeks, lõika ratasteks ja rösti pannil kuldpruuniks. Eelista mandelkartulit.
Lisa viilutatud punane sibul ning kapparid ja kuumuta 1–2 minutit. Lisa kaheksajala kombitsad ning kuumuta madalal tulel, kuni kaheksajalg on soe.
Lisa või, Sriracha kaste ja petersell, vajaduse korral maitsesta soola ja musta pipraga.