Koostisosad
-
Jahu-Jaani kaerakruup1 pakk (-i)
-
Tomat200 g
-
Kurk marineeritud1 tk
-
Kurk0.5 tk
-
Redis6 tk
-
Salat Spinat1 peotäis (-t)
-
Maasuitsusink200 g
-
Maitsestamata jogurt Rimi400 g
-
Sinep teraline1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Keeda 1/3 pakki Jahu-Jaani kaerakruupe soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta ja jäta jahtuma. Samal ajal kui kruubid jahtuvad valmista ette salati teised komponendid.
Lõika sink meelepärasteks kuubikuteks, samamoodi ka lihatomat või mõni muu tomat. Kui on võib kasutada ka erivärvilisi tomateid. Kurkidest lõika poolrattad, redised võib kas viilutada või lõigata 4-6 sektoriks (oleneb suurusest).
Sega kõik komponendid läbi ja lisa juurde jahtunud kaerakruubid.
Kastme võib segada kokku ka eraldi kausis, maitsestamata jogurt, sinep ja sool/pipar. See annab võimaluse sinepiga kergemini mängida ja vajadusel lisada.
Kui kaste on saanud täpselt sobiva maitsega, võib lisada salati komponentidele ja segada korralikult läbi. Lasta salatil seista 20-30 minutit külmikus, et maitsed paremini seguneks.
Ennem serveerimist lisada ka peotäis väikseid spinatilehti, annab juurde värvilisust ja värsket maitset.