Kaerahelbe-kamaküpsised jõhvikate ja valge šokolaadiga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Kaerahelbe-kamaküpsised jõhvikate ja valge šokolaadiga

Koostisosad

Kuivained purki

  • Speltajahu
     3 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Söögisooda
     0.5 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Kaneel
     1 tl
  • Kaerahelbed
     1 dl
  • Kamajahu
     3 spl
  • Pruun suhkur
     1 dl
  • Valge šokolaadi nööbid
     100 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     100 g

Lisa juurde

  • Või
     100 g
  • Muna
     1 tk

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Gerli Padari kaerahelbe-kamaküpsised on kaks ühes – vahva kingitus ning maitsev suutäis. Kuivained purki ladustades saad kauni kihilise purgi, mis sobib edasi kinkimiseks. Kihilise purgi võid ka iseendale  valmistada, et tulevikus oleks küpsiste valmistamine veelgi lihtsam. Kihilisest purgist valmivad küpsised juba imelihtsalt. Lihtsalt kalla kuivained kaussi, lisa muna ja võid ning pista küpsised ahju.

Kihilise purgi valmistamine: sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja kaneel

Kalla kuivsegu 1-liitrise purgi põhja
Lisa kihtidena ka ülejäänud koostisained
Ladudes koputa vahepeal purki, et koostisained tihedamalt purki ladustuksid
Lisa purgile kas prinditud või käsitsi kirjutatud valmistamisõpetus

Küpsiste valmistamisõpetus: kalla purgi sisu kaussi

Lisa üks lahtiklopitud suurem muna ja 100 g pehmet võid
Sega tainas käte vahel ühtlaseks
Vormi käte vahel umbes Kreeka pähkli suurused pallikesed
Vajuta need kergelt lapikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta umbes 10-15 minutit kuni küpsised on kuldpruunid

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine