Koostisosad
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Oliiviõli1 spl
-
Kana sisefilee500 g
-
Basmatiriis150 g
-
35% koor200 ml
-
Kanapuljong750 ml
-
Brokoli250 g
-
Riivjuust100 g
-
Hakitud petersell
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mugavalt ühel pannil valmiv koorene kana-riisiroog podiseb küpseks pliidil ja saab viimase lihvi küpsetamise lõpus hetkeks ahjust läbi käies. Seega on siin hea võtta pann, mis sobib ka ahjus kasutada.
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil õli. Lisa sibul ja kana.
Pruunista kergelt, maitsesta soola ja pipraga. Lisa küüslauk ja prae veel üks minut, kuni küüslauk on aromaatne.
Lisa riis, koor ja kanapuljong (esialgu kasuta umbes ¾ kogusest, hiljem saad vajaduse korral lisada). Hauta umbes 15 minutit, kuni vedelik on täielikult imendunud. Vajaduse korral lisa vahepeal puljongit.
Lisa brokoli ja pool juustust. Sega läbi ja küpseta veel paar minutit. Puista peale ülejäänud juust.
Tõsta pann mõneks minutiks ahju, kuni juust sulab ja pruunistub. Jahvata enne söömist peale musta pipart ja riputa üle hakitud peterselliga.