Jogurtitort leivapurusel põhjal
-
Küpsetusaeg: 4h 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Põhi
-
Leivapuru150 g
-
Või50 g
-
Rafineerimata suhkur1 tl
Täidis
-
Kreeka jogurt600 g
-
Vahukoor200 ml
-
Rafineerimata suhkur4 spl
-
Mooniseemned1 g
-
Sidrunimahl1 g
-
Sidrunikoor2 tl
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Želatiin2.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kerge ja mahe jogurtikook, mis sobib hästi tummisema õhtusöögi lõpetuseks.
Sulata või. Sega sulavõi leivapuru ja suhkru hulka. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta külmkappi.
Täidise jaoks vahusta omavahel jogurt, koor, suhkur ja vanillsuhkur. Sega želatiin 3 sl külma veega ja lase umbes 5 minutit seista. Sulata želatiin kuumaveevannis. Jahuta mõni minut ja vala peene joana jogurtisegu hulka, samal ajal vahustades. Lisa ka sidrunimahl, peenelt riivitud sidrunikoor ja mooniseemned. Vala jogurtisegu põhjale ja lase vähemalt 4 tundi külmas tarduda.
Kaunista kook leivapuru ja sidrunikoorega.