Jäme rukkileib

  • Küpsetusaeg: 1h 15min
  • Keskmine
Jäme rukkileib

Koostisosad

  • Jahu
     4 dl
  • Rukkijahu
     3 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Söögisooda
     2 tl
  • Sool
     0.75 tl
  • Vürtsisegu
     2 tl
  • Piim Rimi
     5 dl
  • Siirup
     0.75 dl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Küpseta lihtsat rukkileiba hommikusöögiks või tee ja kohvi kõrvale! Siit saad vormis küpsetatud rukkileiva retsepti, mis on valmistatud nisujahust, jämedast rukkijahust, siirupist ja hapupiimast. Serveeri leiba, eelistatavalt värskelt küpsetatult, oma lemmikkatetega.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Sega kokku kõik kuivained. Lisa hapupiim ja siirup.

Vala rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Küpseta ahju alumises osas umbes 50 minutit.

Lase vormis umbes 10 minutit jahtuda ja pane seejärel restile seisma.

Sarnased retseptid

Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Singi-juustukuklid

50min • Lihtne