Jäme rukkileib
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Jahu4 dl
-
Rukkijahu3 dl
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Söögisooda2 tl
-
Sool0.75 tl
-
Vürtsisegu2 tl
-
Piim Rimi5 dl
-
Siirup0.75 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Küpseta lihtsat rukkileiba hommikusöögiks või tee ja kohvi kõrvale! Siit saad vormis küpsetatud rukkileiva retsepti, mis on valmistatud nisujahust, jämedast rukkijahust, siirupist ja hapupiimast. Serveeri leiba, eelistatavalt värskelt küpsetatult, oma lemmikkatetega.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Sega kokku kõik kuivained. Lisa hapupiim ja siirup.
Vala rasvainega määritud ja jahuga ülepuistatud leivavormi, mis mahutab umbes 2 liitrit (1 pätsi jaoks). Küpseta ahju alumises osas umbes 50 minutit.
Lase vormis umbes 10 minutit jahtuda ja pane seejärel restile seisma.