Jäätisetort tiramisu
-
Küpsetusaeg: 4h
-
Keskmine
Koostisosad
Alumine kiht
-
Vanillijäätis1.5 l
-
Mascarpone250 g
-
Külm ja kange kohv1 dl
-
Amaretto1 dl
-
Savoiardi küpsised8 tk
Ülemine kiht
-
Vanillijäätis1.5 l
-
Mascarpone250 g
-
Külm ja kange kohv3 spl
-
Savoiardi küpsised8 tk
Garneeringuks
-
Kakaopulbergarneeringuks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kreemjas vanillijäätis ja kohv kombineerituna veidi mõrkjamaitselise likööri amaretto‘ga annavad sellele jalustrabavale magustoidule maitse. Jäätisetort sobib ideaalselt aastavahetuse magustoiduks, kuna selle saab varem valmis teha ja külma panna. Puista serveerimisel vaid kakaod peale.
Alumine kiht: sega vanillijäätis mascarpone‘ga pehmeks. Laota küpsetuspaberiga kaetud leivavormi põhja laiali, ca 10 x 20 cm (8 portsjoni jaoks). Pane 15 minutiks külmikusse.
Sega kohv amaretto‘ga.
Kasta Savoiardi küpsiste üks pool likööri- ja kohvisegusse ning pane küpsised vanillijäätise peale. Pane külmikusse.
Ülemine kiht: sega vanillijäätis mascarpone ja kohviga pehmeks. Laota segu vormis küpsiste peale. Kasta küpsised likööri- ja kohvisegusse ning pane jäätise peale. Hoia vähemalt 3 tundi külmas.
Garneeringuks: võta tiramisu välja ja puista serveerimisel kakaod peale.