Hirmsad Halloweeni Suupisted
-
Küpsetusaeg: 15min
-
Lihtne
Koostisosad
Verised sõrmed
-
Miniviinerid200 g
-
Ketšup4 spl
-
Mandlilaastudpeotäis (-t)
Hirmsad hulkid
-
Kiivid4 tk
-
Soolakõrsikud150 g
-
Lahtised kummikommid silmade ja suu jaoks4 peotäis (-t)
-
Küpsetusliim või glasuur1 spl
Õunakoletised
-
Roheline õun4 tk
-
Maapähklivõi4 spl
-
Purustatud mandlid ja/või piiniaseemned1 peotäis (-t)
-
Küpsetusliim või glasuur1 spl
Luuad
-
Rebitavad juustupulgad150 g
-
Soolakõrsikud100 g
-
Murulauk1 peotäis (-t)
Muumiad
-
Pärmi-lehttaigen150 g
-
Miniviinerid80 g
-
Pipraterad1 näpuotsatäis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Halloween on ukse ees ja see tähendab ainult üht – on aeg valmis panna hirmsad kostüümid, dekoratsioonid ja snäkid. Pole vaja suuri kokandusoskusi, piisab fantaasiast ja julgest pealehakkamisest, et oma Halloweeni pidustused õõvastavalt meeldejäävaks muuta. Kui tahad oma peolisi tõeliselt ehmatada (ja samal ajal neid maitsvalt kostitada), on see artikkel just sulle.
Verised sõrmed: Koori miniviineri otsast väike küünesuurune osa ära. Määri sinna veidi ketšupit ja torka siis sinna peale sõrmeküüneks mandlilaast. Lõika ära viineri teine ots ning tee sinna viineri pinnale paar sisselõiget, et see meenutaks rohkem sõrme.
Hirmsad Hulkid: Lõika kiivi pooleks ja koori ⅔ kiivist ära. Lõika kommidest silmad ja kleebi need toiduliimiga kiivile. Samamoodi säti kiivile nina ja silmad. Murra kõrsik parajateks tükkideks ja torka kõrvadeks.
Õunakoletised: Lõika õun neljaks sektoriks. Igale sektorile tee koorega poolele sisselõige. Sinna sisselõike sisse määri maapähklivõid. Maapähklivõi sisse säti koletise “hambad” purustatud mandlitest või piiniaseemnetest. Kleebi küpsetusliimi või glasuuri abil koletisele kommidest lõigatud silmad.
Luuad: Lõika juustupulk pooleks ja rebi siis osaliselt juust ribadeks nii, et teine pool jääb ribasid kinni hoidma (ehk mitte lõpuni välja). Seo rebimata osa ümber murulauk. Murra soolakõrsik pooleks ja torka juustu rebimata osa sisse luuavarreks.
Muumiad: Sulata pärmi-lehttaigen ja lõika siis taignast peenikesed ribad. Keera ümber viineri nii, et osa viinerist jääb taignaribadega katmata. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta kas ahjus või kuumaõhu fritüüris 180–200 kraadi juures 10–15 minutit või seni kuni tainas on kuldne. Jahuta veidi ja torka siis kas nelgist või piprateradest silmad taignaga katmata osa sisse.