Koostisosad
-
Seaguljašš450 g
-
Šampinjonid100 g
-
Sibulad2 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Purustatud tomatid400 g
-
Kartulid350 g
-
Bataat160 g
-
Türgi uba100 g
-
Tüümianpaar oksa
-
Puljongikuubik1
-
Suhkur1 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Soojendav külma aja hautis, mis on lihtsama ühepajatoidu edasiarendus.
Pruunista kuumal pannil liha paar minutit. Lisa tükeldatud seened, sibul ja küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga ning prae veel veidi. Lisa purustatud tomatid, maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Hauta veidi.
Kalla segu haudepotti. Lisa puhastatud ja tükeldatud bataat, kartulid ja oad. Sega puljongikuubik umbes 2 dl kuuma veega, kalla ahjupotti. Tõsta kõige peale tüümianioksad, kata kaanega ja küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni kartul ja bataat on pehmed.