Hautatud seakülg vutimunaga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Hautatud seakülg vutimunaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Seapraad
     500 g
  • Vesi
     1 l
  • Vutimuna
     8 tk
  • Viie pipra segu
     1 g
  • Kalakaste
     3 spl
  • Sool
      maitse järgi
  • Sibulad
     1 tk
  • Suhkur
     3 g
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Koriander
      maitse järgi
  • Roheline sibul
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sealiha on klassika, millest on võimalik valmistada hulganisti erinevaid maitsvaid roogasid. Üheks selliseks roaks on hautatud seakülg vutimunaga, millele annab särtsu viie vürtsi segu ja aurutatud jasmiiniriis.

Eemalda lihalt (eelistatavalt sea küljeliha) üleliigne rasv ja lõika tükkideks. 

Kuumuta paksupõhjalises potis suhkur (ilma veeta, kuivalt), kuni see karamellistub ja muutub tumepruuniks. Kui suhkur läheb kõrbema, viska ära ja alusta otsast peale, et vältida toidul mõru maitset.

Lisa suhkrukaramellile viie pipra pulber ja sega ühtlaseks. Aseta segusse kohe ka lihatükid ja sibul ning pruunista. Lisa vesi, sool, kalakaste (eelista Thai Choice kalakastet) ja pipar. 

Lase tasasel tulel haududa umbes üks tund. Liha peaks hauduma hästi pehmeks (mõni liha vajab rohkem küpsemist).

Keeda vutimunad nii, et munakollane jääks keskelt vedel (3 minutit). Jahuta munad ja koori.

Serveeri liha koos riisi, muna ja maitserohelisega.

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine