Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Haugikotletid marineeritud fenkoliga
-
Küpsetusaeg: 1h 20min
-
Keskmine
Koostisosad
Haugikotlet
-
Haugifilee600 g
-
Vahukoor Rimi60 g
-
Majonees120 g
-
Sidrun1 tk
-
Panko70 g
-
Till1 peotäis (-t)
-
Sibul0.5 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õli
-
Või Rimi
Marineeritud fenkoli salat
-
Fenkol2 tk
-
Sidrun2 tk
-
Redis10 tk
-
Salat Spinat65 g
-
Lihatomat1 tk
-
Till1 peotäis (-t)
-
Rapsiõli Rimi50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
Tšillimajonees
-
Majonees100 g
-
Magus tšillikaste2 spl
-
Tšillipipra helbed0.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kutsusime külla imelise Tanja Mihhailova ja valmistasime koos ühe suvise ja värske kalaroa.
Värsked toorained leiad meie kauplusest või saad tellida ka mugavalt Rimi e-poest.
Kotletid: lase haugifileed läbi hakklihamasina (keskmine otsik) mitte kõige peenemaga ega kõige suurega. Kui hakkmass valmis, siis lisa sellele peeneks kuubikuks hakitud sibul, till. Samuti lisa juurde majonees, vahukoor ja panko.
Riivi peene riiviga sidruni koor ja pigista juurde ½ mahla. Soola ja pipart lisada maitsele vastavalt. Sega ja klopi mass korralikult kätega läbi, nii 5-7 min. Seejärel aseta mass külmikusse seisma 30 min - 1 tund.
Pärast seismist vooli massist sobiva suurusega kotletid ja paneeri panko riivsaias. Küpseta kotletid kuumal pannil mõlemalt poolt ja lisa 1-2 min enne valmimist juurde või. Või teeb kotleti kuldpruuniks ja lisab mahlasust. Kui tegu on suurte kotlettidega, võivad need vajada ka ahjus üle küpsetamist 180 kraadi ning 5-10 minutit.
Salat: viiluta fenkolist õhukesed viilud kas terava noaga või viilutajaga, seejärel lisa sinna õli, hakitud till, sidrunimahl, sool ja suhkur. Sega kõik läbi ja tee seda tugevalt nii, et fennel läheks pehmeks ja annaks endast mahla välja. Kui fennel on pehme jäta marineerima 40-50 minutiks.
Lihatomatist lõika 4-5 mm paksused viilud ja kuivata pealmine pool paberiga. Põleta leegiheitjaga või kuumal pannil ühelt poolt tomateid. Seejärel tõsta taldrikule ja raputa peale veidi soola ja pipart.
Redistest lõika õhukesed viilud ja aseta külma veega külmkappi seisma kuni serveerimiseni. Nii muutuvad redise viilud krõmpsuks.
Kaste: sega kokku omavahel majonees, magus tšillikaste, tšillihelbed ja natuke sidruni mahla.
Serveerimine: aseta kotletid taldrikule. Aseta kaussi paras peotäis marineeritud fennelit, lisa juurde spinatilehti ja rediserattaid. Vajadusel maitsesta veel soola ja suhkruga. Sega korralikult läbi ja aseta salat kotleti kõrvale. Lisa ka tšillimajonees ja põletatud lihatomat.