Hasselbacki kõrvits röstitud küüslaugukreemiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muskaatkõrvits1 kg
-
Tomat4 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Tüümian0.5 peotäis (-t)
-
Leivapuru2 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Oliiviõli3 spl
-
Riis4 pakk (-i)
-
Hapukoor Smetana2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See põnev roog – röstitud küüslaugukreemiga Hasselbacki kõrvits – avaldab kindlasti igaühele muljet. Koori ja poolita keegelkõrvits pikuti, eemalda sisu ning tee sellesse väikesed tihedad lõiked, seejärel maitsesta ja pane koos tomatitega ahju. Söö kõrvitsat ja tomateid riisi, küüslaugukreemi, värske salati ja oliividega.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Koori ja poolita keegel- või muskaatkõrvits pikuti ja eemalda sisu. Tee tihedad lõiked kõrvitsa välimisele osale. Pane kõrvits ahjupannile.
Lõika tomatid neljaks ning aseta need ja koorimata küüslauguküüned kõrvitsa kõrvale.
Haki tüümian ja sega leivapuruga. Puista peale soola ja pipart. Piserda kõrvitsale oliiviõli ja puista peale leivapurusegu. Rösti ahju keskmisel siinil umbes 30 minutit.
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Koori küüslauguküüned, pressi need smetanasse ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kõrvitsat ja tomateid riisi, küüslaugukreemi, salati ja oliividega.