Halloumistrooganov paprika ja läätsedega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Riis4 peotäis (-t)
-
Kollane sibul1 tk
-
Tšillipipar0.5 tk
-
Rosmariin0.5 punt (-i)
-
Paprika530 g
-
Õli1 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Tomatipüree2 g
-
Purustatud tomatid390 g
-
Vesi3 dl
-
Punased läätsed2 dl
-
Halloumi400 g
-
Hapukoor Rimi2.5 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Lehtkapsas Pak choi65 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Halloumi soolasus sobib suurepäraselt grillitud paprika ja tomatite maitsega. Täidlasema maitse saamiseks lisatakse punased läätsed ja hautis pannakse riisi otsa enne söömist!
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Koori ja haki sibul. Eemalda tšillist seemned ning haki see. Haki rosmariin. Kurna paprika läbi sõela.
Prae sibul ja tšilli õlis praepannil.
Pressi sisse küüslauk ja lisa rosmariin. Sega sisse tomatipüree ja prae paar minutit.
Vala sisse purustatud tomatid, vesi ja läätsed. Lase u 10 minutit keeda.
Lõika halloumi kuubikuteks ja küpseta neid õlis pannil kergelt pruuniks.
Haki paprika.
Segage sisse halloumi, paprika ja koor ning lase keeda, kuni kõik on soe või kuni läätsed on pehmed. Lisa soola ja pipart.
Serveeri hautist riisi ja hapukoorega.