Hakklihakastme-kartuli ahjuvorm
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Keedetud kartulid12 tk
-
Paprika punane marinaadis Rimi3 peotäis (-t)
-
Tomat2 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Tüümian0.5 tl
-
Oregano1 tl
-
Oliiviõli3 spl
-
Riivjuustmaitse järgi
-
Hakklihakastemaitse järgi
-
Petersellmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Purustatud piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See retsept on mõnus ja valmib kiiresti just siis, kui külmkappi on eelmisest päevast jäänud keedetud kartuleid ja hakklihakastet.
Haki marineeritud punane paprika, tomat, petersell ja küüslauk peenikesteks tükkideks.
Sega oliiviõliga ja maitsesta segu tüümiani, oregano, pipra ja soolaga.
Lõika keedetud kartulid peenemateks sektoriteks ja lao võiga määritud ahjuvormile.
Pane kartuli kihile tomati, paprika, oliiviõli segu. Nüüd taas kiht kartuleid.
Lisa hakklihakaste.
Korda: kartulid, tomati segu, kartulid ja hakklihakaste kuni ahjuvorm saab täidetud (kõige pealmiseks kihiks võiks jääda kartuli kiht).
Kata riivjuustuga ning küpseta 190° juures umbes 15-20 min. kuni juust on sulanud.
Serveeri värske salati ja küüslaugukastmega.