Grillitud lõhe värske arbuusisalatiga
-
Küpsetusaeg: 20min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Lõhefilee700 g
-
Arbuus1.2 kg
-
Rukola100 g
-
Maasikad100 g
-
Redis100 g
-
Juust Feta200 g
-
Riisiäädikasmaitse järgi
-
Vahtrasiirupkalale määrimiseks
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlimaitse järgi
-
Palsamikreemmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aseta kala õliga määritud fooliumile tervena või tükkidena, maitsesta soola ja pipraga. Kala peale võib puistata musti ja valgeid seesamiseemneid. Aja grill kuumaks, nii et enam poleks leeki (200-230 kraadi). Aseta kala grillile küpsema ääre poole või ülemisele restile, kus kuumus pole nii otsene ega terav.
Samal ajal valmista salat: selleks koori arbuus ja lõika sellest 2 x 2cm kuubikud. Tükelda juust ja maasikad sektoriteks. Viiluta redised või lõika ¼ sektoriteks, kui tegemist pole väga suurte redistega.
Aseta vaagnale pooled arbuusikuubikud, lisa juurde pooled maasikad ja redised. Sega kausis kokku rukolasalat ning ülejäänud redised, riisiäädikas, sool, pipar ja õli. Aseta segu arbuusikuubikutele ning lisa juurde ülejäänud maasikad ning arbuusikuubikud. Segu peale aseta feta juustu kuubikud. Piserda üle balsamico- ehk kpalsamireemiga.
Vaata ka vahepeal kala! Kui kala hakkab saama valmis, võib kalale peale määrida vahtrasiirupit umbes 2-3 minutit ennem lõplikku valmimist. Vahtrasiirup annab kalale magusust ja pehmust!
Serveeri kala vaagnal koos värske salatiga.