Grillitud lambakebab

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Keskmine
Grillitud lambakebab

Koostisosad

  • Kollane sibul
     1 tk
  • Petersell
      maitse järgi
  • Lambahakkliha
     500 g
  • Köömned
     1 g
  • Vürtsisegu
     1 tl
  • Sool
     1 tl

Serveerimiseks

  • Sidrun
     1 tk
  • Petersell
     1 dl
  • Pitaleib
      serveerimiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Maitsev lambakebabi retsept! Kebab on mitme riigi mitmesuguste liharoogade koondnimetus, kus ühiseks põhimõtteks on hakitud või jahvatatud liha pistmine varda otsa ja selle grillimine. Siin maitsestame kebabi peterselli, köömnete ja sidruniga.

Koori ja tükelda sibul ning haki peeneks. Haki petersell peeneks.

Sega sibul, petersell, hakkliha ja vürtsid. Vormi umbes 20 väikest pihvi (4 portsjoni jaoks). Jäta külmkappi seisma umbes 30 minutiks.

Prae või grillil, kuni need on valmis. Lisarasva pole harilikult vaja, sest segu ise on juba rasvane. Maitsesta soolaga.

Poolita ja grilli sidrun lõigatud küljega allapoole.

Serveerimiseks: Pressi sidrunimahla ja puista hakitud peterselli peale. Serveeri pitaleivaga.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne