Grillitud lambakebab
-
Küpsetusaeg: 1h 20min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kollane sibul1 tk
-
Petersellmaitse järgi
-
Lambahakkliha500 g
-
Köömned1 g
-
Vürtsisegu1 tl
-
Sool1 tl
Serveerimiseks
-
Sidrun1 tk
-
Petersell1 dl
-
Pitaleibserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsev lambakebabi retsept! Kebab on mitme riigi mitmesuguste liharoogade koondnimetus, kus ühiseks põhimõtteks on hakitud või jahvatatud liha pistmine varda otsa ja selle grillimine. Siin maitsestame kebabi peterselli, köömnete ja sidruniga.
Koori ja tükelda sibul ning haki peeneks. Haki petersell peeneks.
Sega sibul, petersell, hakkliha ja vürtsid. Vormi umbes 20 väikest pihvi (4 portsjoni jaoks). Jäta külmkappi seisma umbes 30 minutiks.
Prae või grillil, kuni need on valmis. Lisarasva pole harilikult vaja, sest segu ise on juba rasvane. Maitsesta soolaga.
Poolita ja grilli sidrun lõigatud küljega allapoole.
Serveerimiseks: Pressi sidrunimahla ja puista hakitud peterselli peale. Serveeri pitaleivaga.