Grillitud küljesteik pruunistatud soja ja ingverivõiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Roheline sibul4 tk
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Ingver2 g
-
Hiina lehtkapsas2 peotäis (-t)
-
Brokkoli500 g
-
Šampinjonid8 tk
-
Või Rimi150 g
-
Tume sojakaste2 spl
-
Veise steik500 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õli3 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Küljesteik on õrn ja mahlakas, ideaalne grillimiseks ja nautimiseks koos köögiviljadega nagu šampinjonid või brokoli. Lase lihal enne grillimist mõnda aega väljas seista, et see poleks külmikukülm. Praetud soja- ja ingverivõi võimendab maitseid ja lisab sellele klassikalisele roale lisanõksu.
Puhasta ja haki roheline sibul põigiti peeneks. Koori ja riivi küüslauk. Koori ja riivi ingver.
Puhasta, loputa ja haki Hiina lehtkapsas peenelt.
Lõika ära brokoli varre ots. Koori vars terava kartulikoorijaga. Puhasta šampinjonid.
Prae võid pannil, kuni see muutub pruuniks ja hakkab lõhnama pähklite järele. Lisa sojakaste (eelistatult Jaapani soja), roheline sibul, küüslauk ja ingver. Maitsesta soola ja pipraga.
Grilli küljesteiki umbes 4 minutit kummalgi küljel otse süte peal. Puista peale soola ja pipart. Pane liha eemale ja grilli kaudselt 7–8 minutit või kuni liha sisetemperatuur on 58 °C (poolküps).
Pintselda õli brokolile ja šampinjonidele. Grilli brokolit ja seeni segades umbes 5 minutit. Puista peale soola ja pipart.
Aseta hakitud Hiina lehtkapsas ja grillitud köögiviljad suurele taldrikule. Viiluta liha õhukesteks viiludeks ja jaota köögiviljadele. Lisa võisegu.