Koostisosad
-
Kuldmerikoger600 g
-
Mais400 g
-
Kirsstomat100 g
-
Ingver50 g
-
Fenkol200 g
-
Köömned5 g
-
Õli
-
Meresoolmaitse järgi
-
Rosmariin
-
Sidrun
-
Redis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Roogi kala ning eemalda lõpused. Kuivata kala paberiga. Lõika sälgud mõlemale kala küljele.
Maitsesta kala soola rosmariini ning riivitud ingveriga. Kalale määri õrn kiht õli. Lase kala maitsestuda vähemalt pool tundi.
Vahepeal puhasta grilliraud ning aja kuumaks. Tõmba grillplaadile õhuke kiht õli.
Aseta kala grillile keskmisel kuumusel. Küpseta 7min ühelt poolt ja 7 min teiselt poolt.
Terve kala küpsust saad kontrollida tõmmates selja uimest. Kui see tuleb välja koos valge osaga on kala valmis.
Viiluta peenelt fenkol. Maitsesta poole sidrunimahla jahvatatud (uhmerdatud)köömnete ja soolaga. Lisa veidi õli ning sega kokku.
Keedetud mais aseta grillile ning paar korda keerates küpseta ca 10 min. Maitseta soolaga.
Lisaks pane grillile veel pestud redised ning kirsstomatid.