Grillitud kapsas ja tomati-rabarberi chutney
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
Kapsas
-
Varajane kapsas400 g
-
Suhkur50 g
-
Sool10 g
-
Valge veiniäädikas40 ml
-
Või20 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Oliiviõlimaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
Tomati-rabarberi chutney
-
Kirsstomatid200 g
-
Petersell10 g
-
Koriander10 g
-
Rabarber80 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Karulaukmaitse järgi
-
Küüslaukmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Taju restorani peakokk Ranno Paukson ja GOSPA peakokk Kairi Saar soovitavad grillida varajast kapsast ning valmistada grillitud tomatist ja rabarberist chutney. See suvine roog on mõnus lisand liha ja kala kõrvale või nautimiseks niisama.
Koori küüslauk ja haki või pressi peeneks. Hõõru küüslauk kapsasse. Lisa ka osa soola kogusest juurde.
Grilli kapsad tugeva lõõmaga nii, et välisküljed hakkavad mustaks minema. Eemalda grillilt ja lisa kuumale kapsale või. Peale ka valge veini äädikas, soola ja suhkrut.