Grillitud kanasteik suitsutatud tšilliglasuuriga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Suitsutatud tšilliglasuur
-
Õunaäädikas3 spl
-
Pruun suhkur Rimi3 g
-
Tšillikaste1.5 dl
-
Nelk1 g
-
Chipotle tšilli pasta3 spl
-
Jahvatatud paprika1 tl
-
Soolmaitse järgi
Kana
-
Kanasteik4 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kanasteik on paras tükk kana, mis on koivakujuline, aga ilma luudeta. Nahk on tal alles, tänu millele sobib hästi seda grillida ja pintseldada suitsutatud tšilliglasuuriga. Naudi kiiresti valmistatavat ja maitsvat grillirooga koos kastmete ja heade lisadega.
Suitsutatud tšilliglasuur: aja keema äädikas ja suhkur. Lisa ülejäänud koostisosad (nelk jahvatatult). Maitsesta soolaga ja jäta jahtuma.
Kana: maitsesta kanasteiki soola ja pipraga ning grilli aeglaselt nahaküljega allapoole keskmisel kuni kõrgel kuumusel, nii et nahk muutub krõbedaks.
Pööra ja glasuuri nahka ning grilli lihakülge, kuni sisetemperatuur on 72 °C.