Gluteenivaba mitmeviljaleib

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine

Koostisosad

  • Free From gluteenivaba mitmevilja jahu
     500 g
  • Vesi
     380 ml
  • Õli
     3 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Määri leivavormi õliga ja puista üle gluteenivaba jahuga
Vala kuiv jahusegu suurde kaussi ja sega hoolikalt läbi

Lisa 3 spl õli ja 380 ml vett ning sega hoolikalt

Jäta tainas 15 minutiks sooja kohta kerkima

Pärast seismist sõtku tainast veel kaks minutit
Tõsta tainas ettevalmistatud leivavormi ja kata vorm köögirätikuga
Jäta 20 minutiks seisma
Eelkuumuta praeahi (pöördõhu režiimil kuni 200 °C) ja küpseta leiba 20 minutit
Seejärel tõsta temperatuuri 225–230 °C-ni ja küpseta veel 7 minutit
Lülita ahi välja ja lase leival vormi sees 5 minutit jahtuda
Võta leib vormist välja, lase veel 15 minutit jahtuda ning naudi!

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Borš

1h • Lihtne

Florentiinid

35min • Keskmine

Lihavõttepühade juustukook

1h 15min • Lihtne

Vastlakukkel

1h 7min • Lihtne