Koostisosad
-
Toorjuust1 pakk (-i)
-
Kondenspiim magustatud1 pakk (-i)
-
Kondenspiim magustamata1 pakk (-i)
-
Vaniljeekstrakt
Karamell
-
Suhkur150 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kõigi maade maiasmokad, ühinege! Siin on teile seaduslik viis kondenspiima konsumeerimiseks. Ärge aga elevusest päris pead kaotage, sest flan’i küpsetamine tahab tähelepanu ning esimesel korral on parem ahju kõrval valvata, et need õrnad munakoogid üle ei küpseks. Hea flan on nagu õhkõrn võdisev magusapilv, üleküpsenud flan’i puhul tuleb aga lihtsalt julge nägu pähe teha ja öelda, et nii pidigi olema.
Otsi kaheksa väikest ühesuurust kuumakindlat vormi või üks 26 cm läbimõõduga ahjuvorm.
Klopi munad kergelt lahti. Lisa kondenspiimad, toorjuust ja vanilliekstrakt ning sega omavahel vispliga hoolikalt läbi. Eelista maitsestamata täisrasvast toorjuustu.
Pane ahju alumisele siinile ahjuplaat, millele kalla kuuma vett nii palju kui plaadile mahub.
Kuumuta paksupõhjalises potis madalal kuumusel suhkrut seni, kuni see karamellistub ja muutub helepruuniks. Kalla karamell kohe vormidesse ning lase kõvastuda.
Jaga ka munasegu vormidesse ja tõsta vormid ahjurestile 150 kraadi juurde küpsema. Sõltuvalt vormi materjalist, suurusest ja paksusest võib küpsemiseks kuluda väikeste vormide puhul 20–30 minutit, ühe suure vormi puhul 50–70 minutit.