Koostisosad
-
Fenkol1 tk
-
Sidrunimahl2 spl
-
Vedel mesi1 tl
-
Oliiviõli2 spl
-
Köömned1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Rooma salat1 peotäis (-t)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koduköögis alakasutatud ja vähe hinnatud, ent restoranikokkade suur lemmik (seda nii soolastes kui ka magusates roogades!) fenkol maitseb sidrunimahlas marineerituna ka konservatiivsemale publikule.
Pese fenkolimugul, lõika pooleks, eemalda juurikatüügas (nagu kapsal) ja soovi korral ka puisevõitu varreotsad. Viiluta mandoliin- või tavalise riiviga imeõhukuseks.
Sega sidrunimahlaga kokku ja lase umbes 15 minutit marineerida.
Klopi kastmeks kokku sool, pipar, mesi, oliiviõli ja köömned.
Sega salat kokku, maitse, lisa soovi korral veel sidrunimahla ning serveeri Rooma salati lootsikutes.