Dandan-nuudlid
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Riisinuudlid4 peotäis (-t)
-
Kirsstomat250 g
-
Šampinjonid250 g
-
Sojauba250 g
-
Õli1 spl
-
Beebispinat65 g
Salatikaste
-
Ingver1 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Laim0.5 tk
-
Sambal Oelek tšillipasta1 tl
-
Sojakaste3 spl
-
Maapähklivõie1 dl
-
Suhkur1 tl
-
Porrulauk0.5 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Dandan on suurepärane Hiina nuudliroog. Maapähklivõist, ingverist, laimist ja sojast koosnev salatikaste, millele lisab teravust sambal oelek‘i tšillipasta, on imeliselt hea. Sega salatikaste ning värskelt keedetud riisinuudlid ja krõbedad köögiviljad kokku. Sega lõpuks värske spinati ja tomatitega. Söö soovi korral pulkadega!
Sulata sojaoad.
Salatikaste: Koori ja riivi ingver ja pane kaussi. Pressi sisse küüslauk ning klopi hulka laimimahl, Sambal Oelek‘i tšillipasta, sojakaste (eelista Jaapani sojakastet), maapähklivõi ja suhkur.
Kärbi ja haki porrulauk peeneks ja sega kokku.
Keeda nuudlid pakendil oleva õpetuse järgi.
Poolita tomatid.
Lõika šampinjonid neljaks ning prae seened ja sojaoad praepannil õlis.
Sega hulka nuudlid ja salatikaste. Lase kuumaks ning sega spinati ja tomatitega.