Koostisosad
-
Veisehakkliha Rimi500 g
-
Sibulad2 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Vürtsköömned1 tl
-
Jahvatatud paprika1 g
-
Cayenne pipar1 tl
-
Purustatud tomatid400 g
-
Punased oad aurutatud400 g
-
Soolmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
-
Jasmiini riis200 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Chilli con carne on maitsev ja lihtne piduroog, mille valmistamine ei tohiks valmistada raskusi ühelegi kodukokale.
Tükelda sibulad ja küüslauk ning pruunista koos hakklihaga.
Maitsesta vürtsköömnete, paprikapulbri ja Cayenne’i pipraga. Lisa purustatud tomatid ja 4 dl vett.
Maitsesta soola ja veidikese suhkruga ning keeda madalal tulel aeg-ajalt segades 20–25 minutit.
Lisa pestud ja nõrutatud oad, keeda veel 5 minutit.
Valmista jasmiiniriis vastavalt pakendil olevale juhisele aurutatult või keedetult. Serveeri chilli con carne kõrvale.