Koostisosad
-
Kikerhernes400 g
-
Muskaatkõrvits0.25 tk
-
Seesamiõli2 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Cayenne pipar1 tl
-
Vürtsköömned1 tl
-
Seesamiõliveidi
-
Meresoolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koori ja tükelda muskaatkõrvits.
Aseta kõrvitsakuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista peale seesamiõli või tahhiinit.
Rösti 180-kraadises ahjus paarkümmend minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Lase jahtuda.
Kalla kannmikserisse või sauseguri nõusse kikerherned, kõrvits ja kõik ülejäänud koostisosad.
Püreeri ühtlaseks siidjaks massiks.