Koostisosad
-
Veiseliha400 g
-
Juust100 g
-
Seedermänniseemned50 g
-
Rukola60 g
-
Sidrun1 tk
-
Külmpressitud oliiviõli10 ml
-
Soolahelbedmaitse järgi
-
Must piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Carpaccio on olnud restorani Lucca menüüs pea algusest saadik. Tiramisu, vitello tonnato ja pasta carbonara kõrval on see kujunenud Itaalia koogi signatuurroaks.
Keera puhastatud veiseliha puuvillasesse puhtasse rätikusse ja jäta 24 tunniks külmikusse laagerduma.
Lõika lihast õhukesed viilud, aseta need ükshaaval kahe toidukile vahele ja mulju tainarulliga lamedateks õhukesteks medaljonideks.
Lao taldrikule, vala peale natuke oliiviõli, maitsesta soolahelveste ja värskelt jahvatatud musta pipraga.
Raputa peale Parmesani vm kõva juustu laaste ja röstitud seedermänniseemneid ning anna lauale koos rukola ja sidruniviiluga.