Koostisosad
-
Baklažaan500 g
-
Tomat300 g
-
Suvikõrvits200 g
-
Varsseller2 tk
-
Paprika1 tk
-
Sibul1 tk
-
Tšillipipar1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Rohelised oliivid70 g
-
Kapparid2 g
-
Passata1 dl
-
Oliiviõli3 spl
-
Petersell3 g
-
Seedermänniseemned20 g
-
Veini äädikas3 spl
-
Sool
-
Suhkur
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sitsiilia kuulus köögiviljahautis säilib purgis suletuna nädala, kuid see saab juba nädala jooksul otsa! Maitsev kohe pärast valmimist, kuid päeva-paari pärast veel parem. Kogusest valmib liiter. Söö niisama otse purgist, paku (röst)saiakattena või lisandina kana, lõhe, veise- või lambaliha juurde.
Samal ajal kui köögiviljad ahjus küpsevad, haki punane sibul, küüslauk, tšilli ja seller ning kuumuta segades keskmisel tulel ülejäänud õli sees 5–7 minutit või kuni köögiviljad on pehmed