Koostisosad
Burgerikotletid
-
Veisehakkliha500 g
-
Petersell1 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Sool1 tl
-
Must piparmaitse järgi
Marineeritud sibul
-
Punane sibul2 tk
-
Punase veini äädikas2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Suhkurmaitse järgi
Lisaks
-
Burgerikuklid4 pakk (-i)
-
Peekon60 g
-
Cheddari juust4 viil (-u)
-
Tomat1 tk
-
Salatmaitse järgi
-
Barbeque-kaste4 spl
-
Majonees4 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Burgeri valmistamise kõige tähtsam komponent on kiirus, seepärast sea aegsasti sibul marinaadi, lõigu valmis tomatid ja pese salatilehed, et grillilt tulnud kraami saaks ruttu kokku laduda.
Marineeritud sibulate valmistamiseks viiluta sibulad ning sega äädika, soola ja suhkruga. Jäta maitsestuma.
Burgerikotlettide valmistamiseks sega hakkliha hakitud peterselli, soola, pipra ja pressitud või riivitud küüslauguküünega. Vormi saadud segust neli kotletti, mis oleksid veidi laiemad kui kukkel (küpsedes tõmbab liha veidi kokku) ning mitte paksemad kui 2 cm.
Grilli kotlette keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt 3–4 minutit. Pärast ümberpööramist tõsta küpsenud pooltele juustuviilud. Lase valmis kotlettidel 5 minutit fooliumi all puhata.Grilli kiirelt krõbedaks ka peekoniviilud ning soojenda grillil burgerisaiad.
Kokku pannes tõsta alumistele saiapoolikutele barbeque-kastet ning hõõru kahte saiapoolt kokku nii, et ka pealmise poole sisekülg saaks kastmeseks.
Tõsta alumistele kuklipooltele nüüd veidi majoneesi, sellele juustused kotletid, edasi marineeritud sibulat, tomati- ja peekoniviile. Kõige peale tõsta salatilehed ja kata pealmiste kuklipooltega. Soovi korral kasuta toeka ampsu paremaks koospüsimiseks grilltikku.