Buffalo tiivad

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Buffalo tiivad

Koostisosad

Grillkaste

  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Tšillipipar punane
     1 tk
  • Jahvatatud koriander
     1.5 tl
  • Jahvatatud paprika
     1.5 tl
  • Tomatipüree
     3 spl
  • Õli
     3 spl
  • Vesi
     5 spl
  • Valge veini äädikas
     3 spl
  • Mesi
     3 spl
  • Worcester kaste
     1.5 tl
  • Tabasco
     1 tl
  • Sool
     4 ml
  • Pipar
     2 ml

Kana

  • Kanatiivad
     900 g
  • Sool
     1 tl

Serveerimiseks

  • Varsseller
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Võid ise teha oma hämmastavalt maitsvad buffalo tiibu megamaitsva grillikastmega. Kanatiivad on parimad, kui neid enne praadimist pikalt grillikastmes marineerida, eelistatavalt kaks tundi. Serveeri krõbeda selleri ja sinise juustu dipiga.

Kuumuta ahi 225 °C-ni.

Grillikaste: Koori ja riivi küüslauguküüned. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Prae küüslauku, tšillit, koriandrit, paprikapulbrit ja tomatipüreed õlis väikeses kastrulis.

Sega kokku vesi, äädikas, mesi ja Worcesteri kaste ning kalla kastrulisse. Keeda aeglaselt paksuks kastmeks, umbes 5 minutit. Maitsesta tabasco, soola ja pipraga.

Kana: Lisa kanatiibadele soola. Seejärel masseeri grillikaste kanatiibadesse. Laota plaadile. Pane plaat ahju keskele, kuni tiibade sisetemperatuur on 82 °C, umbes 35 minutit. Pööra kanatiibu aeg-ajalt.

Serveerimiseks: Serveeri kanatiivad sellerivartega ja eelistatavalt sinise juustu dipiga. Järgi näpunäiteid, kui tahad seda valmistada.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Koorene kana

25min • Lihtne