Buffalo tiivad
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
Grillkaste
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Jahvatatud koriander1.5 tl
-
Jahvatatud paprika1.5 tl
-
Tomatipüree3 spl
-
Õli3 spl
-
Vesi5 spl
-
Valge veini äädikas3 spl
-
Mesi3 spl
-
Worcester kaste1.5 tl
-
Tabasco1 tl
-
Sool4 ml
-
Pipar2 ml
Kana
-
Kanatiivad900 g
-
Sool1 tl
Serveerimiseks
-
Varssellermaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Võid ise teha oma hämmastavalt maitsvad buffalo tiibu megamaitsva grillikastmega. Kanatiivad on parimad, kui neid enne praadimist pikalt grillikastmes marineerida, eelistatavalt kaks tundi. Serveeri krõbeda selleri ja sinise juustu dipiga.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Grillikaste: Koori ja riivi küüslauguküüned. Eemalda tšillist seemned ning haki peeneks. Prae küüslauku, tšillit, koriandrit, paprikapulbrit ja tomatipüreed õlis väikeses kastrulis.
Sega kokku vesi, äädikas, mesi ja Worcesteri kaste ning kalla kastrulisse. Keeda aeglaselt paksuks kastmeks, umbes 5 minutit. Maitsesta tabasco, soola ja pipraga.
Kana: Lisa kanatiibadele soola. Seejärel masseeri grillikaste kanatiibadesse. Laota plaadile. Pane plaat ahju keskele, kuni tiibade sisetemperatuur on 82 °C, umbes 35 minutit. Pööra kanatiibu aeg-ajalt.
Serveerimiseks: Serveeri kanatiivad sellerivartega ja eelistatavalt sinise juustu dipiga. Järgi näpunäiteid, kui tahad seda valmistada.