Bubert kisselliga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Keskmine
Bubert kisselliga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Bubert

  • Piim
     1 l
  • Muna
     4 tk
  • Suhkur
     3 g
  • Jahu
     2 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Sool
     

Kissell

  • Marjamahl
     1 l
  • Kartulitärklis
     4 g
  • Marjad
      Soovi korral

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Bubert on vana aja magustoit, mis uuemal ajal harva meelde tuleb. Tegelikult on see magusroog, mida pole kuigi keeruline valmistada ja mis maitseb kõige paremini hapuka kisselliga, nt punase sõstraga

Bulbert:

Eralda munakollased valgetest ja vahusta munakollased suhkru ning vanillisuhkruga

Sega juurde jahu
Kuumuta piim potis keemiseni
Lisa kuumale piimale pidevalt segades vahustatud munakollase ja jahu segu
Vahusta näpuotsatäie soolaga munavalged kohevaks vahuks ja lisa needki piima-munakollase segule
Kuumuta kõik pliidil läbi, jahuta ja jaota kaussidesse

Kissell:

Kuumuta mahl keemiseni. Kasutada võid nt punase sõstra mahla

Sega kartulitärklis vähese külma vee või mahlaga ja lisa ülejäänud mahlale pidevalt segades, kuni kissell pakseneb. Ära keeda!
Lisa kissellile soovi korral marjad
Puista kissellile veidi suhkrut, siis ei teki kilet peale
Jahuta ja tõsta bubertile peale

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine