Brüleekreem õunapüreega

  • Küpsetusaeg: 2h 10min
  • Keeruline
Brüleekreem õunapüreega
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Õunapüree

  • Õunad
     2 tk
  • Või Rimi
     3 g
  • Suhkur
     2 g
  • Kaneel
     0.5 tl

Prüleekreem

  • Vahukoor
     450 ml
  • Munakollane
     5 tk
  • Suhkur
     75 g
  • Õunapüree
     75 g

Krõbe kate

  • Suhkur
     8 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Pane ennast proovile brüleekreemi valmistamisega. Alusta küpsetamise protsessi kõigepealt õunapüree valmistamisega ning seejärel vahusta munakollased koos suhkru ning õunapüreega. Eriliselt siidise tekstuuri saad siis, kui valad kuuma koore läbi sõela munasegusse. Kui prüleekreem on küpsemisega ühele poole saanud, siis võta see ahjust välja jahtuma umbes kolmeks tunniks.

Kui soovid brüleekreemile mõnusalt krõmpsuvat katet, siis puista igasse vormi brüleekreemi peale suhkurt ning pruunista suhkur köögipõletiga.

Lõika magusad õunad väikesteks tükkideks ning lase koos või, suhkru ja kaneeliga pehmeks haududa.

Lase jahtuda ja püreesta kannmikseris ühtlaseks.

Vahusta munakollased, 75 g suhkrut ja õunapüree.

Kuumuta koor keemiseni.

Vala kuum koor peene joana munasegusse, samal ajal segades.

Jaota magustoidusegu väikestesse kuumakindlatesse vormidesse.

Aseta vormid kõrgemate servadega ahjuplaadile.

Vala ahjuplaadile kuum vesi nii, et vormid oleksid poolenisti vee sees.

Küpseta magustoitu 40–50 minutit 150-kraadises ahjus.

Jahuta ja lase 2–3 tundi külmkapis taheneda.

Enne serveerimist puista igasse vormi brüleekreemi peale 1 tl suhkurt ja pruunista suhkur köögipõletiga.

Sarnased retseptid

Mesine müsli

30min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline