Koostisosad
Õunapüree
-
Õunad2 tk
-
Või Rimi3 g
-
Suhkur2 g
-
Kaneel0.5 tl
Prüleekreem
-
Vahukoor450 ml
-
Munakollane5 tk
-
Suhkur75 g
-
Õunapüree75 g
Krõbe kate
-
Suhkur8 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pane ennast proovile brüleekreemi valmistamisega. Alusta küpsetamise protsessi kõigepealt õunapüree valmistamisega ning seejärel vahusta munakollased koos suhkru ning õunapüreega. Eriliselt siidise tekstuuri saad siis, kui valad kuuma koore läbi sõela munasegusse. Kui prüleekreem on küpsemisega ühele poole saanud, siis võta see ahjust välja jahtuma umbes kolmeks tunniks.
Kui soovid brüleekreemile mõnusalt krõmpsuvat katet, siis puista igasse vormi brüleekreemi peale suhkurt ning pruunista suhkur köögipõletiga.
Lõika magusad õunad väikesteks tükkideks ning lase koos või, suhkru ja kaneeliga pehmeks haududa.
Lase jahtuda ja püreesta kannmikseris ühtlaseks.
Vahusta munakollased, 75 g suhkrut ja õunapüree.
Kuumuta koor keemiseni.
Vala kuum koor peene joana munasegusse, samal ajal segades.
Jaota magustoidusegu väikestesse kuumakindlatesse vormidesse.
Aseta vormid kõrgemate servadega ahjuplaadile.
Vala ahjuplaadile kuum vesi nii, et vormid oleksid poolenisti vee sees.
Küpseta magustoitu 40–50 minutit 150-kraadises ahjus.
Jahuta ja lase 2–3 tundi külmkapis taheneda.
Enne serveerimist puista igasse vormi brüleekreemi peale 1 tl suhkurt ja pruunista suhkur köögipõletiga.