Koostisosad
-
Peet500 g
-
Peakapsas1 kg
-
Porgand500 g
-
Sibul250 g
-
Varsseller2 tk
-
Tükeldatud tomatite konserv400 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Paprika1 tk
-
Tomatipasta3 spl
-
Õli2 dl
-
Sool1 g
-
Loorberileht2 tk
-
Pipratera5 tk
-
Tera nelk2 tk
-
Veiniäädikas0.75 dl
-
Suhkur0.75
-
Till3 g
-
Petersell3 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Borši saab valmistada koheseks söömiseks või valada borš hoopis purki, et hea supp oleks hiljem kohe käepärast võtta. Purgisisule saab koostisaineid enne serveerimist juurde lisada, mis teeb kokkamise kiiremaks. Retseptist valmib 4 liitrit suppi. Borši sisu on täistaimne, ehk vegan, ning seda joont võib ka jätkata – lisa serveerides köögiviljapuljong, keedetud mustad või punased oad ja soovi korral taimne koor. Soovides liha süüa, lisa veiseliha ja puljong või kasuta kvaliteetset valmispuljongit koos hapukoorega.
Lisa peeneks hakitud kapsas, sega ja kuumuta veel 15 minutit, kuni see on pehmenenud
Tõsta segu steriliseeritud purkidesse, et saaks suppi hiljem süüa. Või kui tahtmine kohe borši süüa, siis lisa puljong, oad või liha ning serveeri koorega