Koostisosad
-
Kartul8 tk
-
Sibul1 tk
-
Loorberileht1 tk
-
Vesi0.5 l
-
Lehtkapsas500 g
-
Grillvorst500 g
-
Või100 g
-
Pipar0.25 tl
-
Muskaatpähkel0.25 tl
-
Sool1 tl
-
SinepServeerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hollandi traditsioonilist mugavusrooga boerenkool'i on lihtne valmistada ja see võiks sobida ka meie maitsega, sest kartul, kapsas, sibul ja sealiha on meiegi põlised lemmikud.
Lisa viilutatud suurem sibul, loorberileht ja ribadeks lõigatud lehtkapsas
Lõika vorst 5–7 cm pikkusteks juppideks, pane ka need potti. Kasuta meelepärast tugevama maitsega prae- või grillvorsti
Lisa kartulile-kapsale või, riivitud muskaatpähkel, sool-pipar ning töötle köögiviljapressiga pudruks. See ei pea jääme väga ühtlane
Lauale serveerides tõsta puder taldrikule ja säti vorstijupid selle peale. Hollandlased tõstavad mõnikord selle kõige peale veel pirnikompoti paar viilu ja valavad pudrule ka natuke kompotivedelikku, kuid meie võiksime piirduda törtsu sinepiga taldrikuserval