Koostisosad
Beseepärg
-
Munavalge4 tk
-
Suhkur rafineerimata200 g
-
Maisitärklis1 g
-
Valge veini äädikas1 tl
-
Lahustuv espressopulber2 tl
Kate
-
Vahukoor400 ml
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Lahustuv espresso kohv0.5 tl
-
Kaneel0.5 tl
-
Jõhvikad150 g
-
Rosmariinmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tegemist on maitsva ning magusa ampsuga kõigile beseesõpradele. Beseevahu valmistamiseks vahusta munavalged lisades vähehaaval munamassile suhkrut. Täiusliku maitse ning konsistentsi saamiseks lisa ka espressopulber, tärklis ning veiniäädikas. Küpseta ahjus besee ning peale valmimist tõsta maiuspala ahjust välja jahtuma.
Kui beseepärg on jahtunud, lisa pärjale ka kate, mis muudab magustoidu täiuslikuks.
Vahusta munavalged kergete vahutippude tekkimiseni ja lisa järk-järgult suhkur. Vahusta seni, kuni saad tugeva beseevahu.
Lisa lõpuks tärklis, espressopulber ja veiniäädikas ning vahusta veel korra.
Tõsta beseevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri ringikujuliselt (umbes 22 cm läbimõõduga) laiali nii, et keskele jääks auk.
Tõsta beseering 160-kraadisesse ahju ja keera kuumus kohe 110 kraadi peale.
Lase 1 tund ahjus küpseda.
Jäta besee veel 15 minutiks praokil uksega ahju, sest muidu võib see suurest temperatuurimuutusest alla vajuda.
Seejärel tõsta küpsetusplaat ahjust välja ning lase täielikult jahtuda.
Vahusta koor vanillsuhkru ja espressopulbriga tugevaks vahuks.
Kata beseering vahukoorega, kaunista kaneeli, jõhvikate ja rosmariiniokstega.