Bataadikarri rosinate ja koriandriga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Bataadikarri rosinate ja koriandriga

Koostisosad

  • Bataat
     600 g
  • Porrulauk
     0.5 tk
  • Ingver
     1 g
  • Õli
     1 spl
  • Karri
     1 tl
  • Sambal Oelek tšillipasta
     1 tl
  • Sool
      maitse järgi
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Juurviljapuljong
     2.5 dl
  • Kookospiim
     400 ml
  • Rosin Golden
     1 dl
  • Riis
     4 peotäis (-t)
  • Koriander
     1 pakk (-i)
  • Mandel
     50 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Õhtul on menüüs kreemjas ja maitserikas karrihautis. Maguskartul, kookospiim ja ingver on koos mahedate rosinatega fantastiline maitsekombinatsioon. Serveeri hautist riisiga ja katteks pane krõbedaks röstitud mandleid ja värsket koriandrit. Head isu!

Koori maguskartulid ja lõika ca 2 cm suurusteks kuubikuteks. Kärbi ja haki porrulauk. Koori ja riivi ingver.

Prae kartul ja porrulauk kastrulis õlis ja sega hulka vürtsid. Pressi sisse küüslauk.

Sega sisse puljong, kookospiim ja rosinad ning hauta, kuni kartulid on pehmed.

Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.

Haki koriander jämedalt või kasuta jahvatatud koriandrit.

Rösti mandlid kuival pannil.

Serveeri karrit riisi, koriandri ja mandlitega.

Sarnased retseptid

Grillitud juust pitaga

20min • Keskmine

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne

Kanakarri Tikka Masala

4h 30min • Keskmine