Bataadikarri rosinate ja koriandriga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Bataat600 g
-
Porrulauk0.5 tk
-
Ingver1 g
-
Õli1 spl
-
Karri1 tl
-
Sambal Oelek tšillipasta1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Juurviljapuljong2.5 dl
-
Kookospiim400 ml
-
Rosin Golden1 dl
-
Riis4 peotäis (-t)
-
Koriander1 pakk (-i)
-
Mandel50 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Õhtul on menüüs kreemjas ja maitserikas karrihautis. Maguskartul, kookospiim ja ingver on koos mahedate rosinatega fantastiline maitsekombinatsioon. Serveeri hautist riisiga ja katteks pane krõbedaks röstitud mandleid ja värsket koriandrit. Head isu!
Koori maguskartulid ja lõika ca 2 cm suurusteks kuubikuteks. Kärbi ja haki porrulauk. Koori ja riivi ingver.
Prae kartul ja porrulauk kastrulis õlis ja sega hulka vürtsid. Pressi sisse küüslauk.
Sega sisse puljong, kookospiim ja rosinad ning hauta, kuni kartulid on pehmed.
Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi.
Haki koriander jämedalt või kasuta jahvatatud koriandrit.
Rösti mandlid kuival pannil.
Serveeri karrit riisi, koriandri ja mandlitega.