Koostisosad
-
Kookosõli2 spl
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2.5 küüs (-nt)
-
Ingvermaitse järgi
-
Vürtsköömned1 tl
-
Jahvatatud kurkum1 tl
-
Koriander1 tl
-
Tšillihelbed0.5 tl
-
Bataat1 tk
-
Kikerherned400 g
-
Purustatud tomatid390 g
-
Kookospiim Thai Choice400 g
-
Beebispinat100 g
-
Kalakastemaitse järgi
-
Laimimahlmaitse järgi
-
Mesi1 tl
-
Riisserveerimiseks
-
Koriandermaitse järgi
-
Kookoslaastudmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See mõnusalt külluslik ja vürtsikas karri on tõeline mugavusroog, mis valmib vaid veidi rohkem kui poole tunniga ning pakub samas kõhtu nurruma panevalt maitsvat elamust. Nagu karriroogadele omane, muutub see seistes ainult mõnusamaks, sest eri maitsed segunevad omavahel.
Haki sibul, küüslauguküüned ja ingver. Kuumuta pannil kookosõli keskmisel kuumusel.
Lisa sibul ja hauta vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja ingver ning prae vaiksel kuumusel veel mõni minut. Lisa vürtsköömned, kurkum, koriander ja tšillihelbed ning kuumuta läbi, kuni vürtsid muutuvad aromaatseks.
Tõsta pannile tükeldatud bataat, kurnatud kikerherned, purustatud tomatid ja kookospiim. Hauta paarkümmend minutit vaiksel kuumusel, kuni bataat on pehme. Lisa karrile spinat ja lase sel pehmeneda.
Maitsesta karriroog kalakastme, laimimahla ja tibakese mee või suhkruga endale sobivaks.
Serveerides lisa värsket koriandrit ja kookoslaaste ning juurde paku aurutatud riisi.