Koostisosad
-
Bataat1 tk
-
Rimi keedetud konserveeritud kikerherned400 g
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Riisijahu paneerimiseks3 spl
-
Rimi punane karripasta2 tl
-
Sibulapealsed3 tk
-
Koriandrilehed1 peotäis (-t)
-
Punane kapsas400 g
-
Laim1 tk
-
Soolaga maapähklid1 peotäis (-t)
-
Punane tšilli1 tk
-
Suhkur
-
Sool
-
(Vegan)majonees1 dl
-
Õli praadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kergelt vürtsikale einele saad vunki juurdegi, kui pistad salatisse ühe värske tšilli. Aga võid kotletis kasutada julgemalt ka karripastat, kui isu teravama roa järele. Kui soovid täistaimset kõhutäit, kasuta veganimajoneesi!
Kapsasalati valmistamiseks lõika kapsast õhukesed ribad, lisa veidi soola ja laimimahla ning sega ja pigista kapsast käte abil, kuni see pehmeneb ning muutub mahlaseks. Lisa mõned hakitud sibulapealseid ja rebi sekka koriandrilehti. Soovi korral lisa ka hakitud punast tšillit. Lisa kergelt hakitud soolapähklid, sega ja maitsesta täiendavalt soola, suhkru ja laimimahlaga. Kata köögikilega ja jäta maitsestuma.
Koori ja tükelda keskmise suurusega bataat ning kuumuta potis kaane all vähese veega umbes 15 minuti jooksul täiesti pehmeks. Kurna. Loputa ja kurna kikerherned ning püreesta saumikseri abil koos bataadi ja küüslauguga. Sega sekka 1 tl punast karripastat, 1 sl hakitud sibulapealseid ja 1 sl hakitud koriandrit. Lisa riisijahu ning maitsesta segu soola ja pipraga.
Vormi umbes paarist supilusikatäiest segust väikesed kotletid ja paneeri neid riisijahus. Pruunista keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 2 minutit, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase 200-kraadises ahjus veel 8–10 minutit küpseda ja taheneda. Serveerimiseks sega majonees 1 tl karripastaga ning maitsesta laimimahlaga. Serveeri kotlette koos kastme ja kapsasalatiga.