Banaanileib

  • Küpsetusaeg: 1h 25min
  • Keskmine
Banaanileib

Koostisosad

  • Või Rimi
     100 g
  • Suhkur
     2 dl
  • Banaan
     5 tk
  • Muna
     2 tk
  • Jahu
     1.5 dl
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Sool
     0.5 tl
  • Vanillisuhkur
     0.5 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

See leib on tegelikult ikka pigem kook, aga see on parim viis lõpetada nädalavahetuse hommikusöök millegi magusaga. Serveeri banaaniviilud maapähklivõi ja vähese meresoolaga.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Määri umbes 1,5-liitrine vorm (10–12 viilu jaoks) rasva ja jahuga.

Koori ja tambi neli banaani püreeks. Mikserda toasoe või ja suhkur. Lisa kõigepealt munad ning seejärel banaanipüree.

Sega kõik kuivained kausis kokku ning kalla tainasse. Sega ühtlaseks tainaks. Vala vormi. Koori ja poolita banaan pikuti. Pane taina ots lõigatud küljega ülespoole.

Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 40 minutit, kuni leib on kuldne. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine