Banaanileib
-
Küpsetusaeg: 1h 25min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Või Rimi100 g
-
Suhkur2 dl
-
Banaan5 tk
-
Muna2 tk
-
Jahu1.5 dl
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Sool0.5 tl
-
Vanillisuhkur0.5 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See leib on tegelikult ikka pigem kook, aga see on parim viis lõpetada nädalavahetuse hommikusöök millegi magusaga. Serveeri banaaniviilud maapähklivõi ja vähese meresoolaga.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Määri umbes 1,5-liitrine vorm (10–12 viilu jaoks) rasva ja jahuga.
Koori ja tambi neli banaani püreeks. Mikserda toasoe või ja suhkur. Lisa kõigepealt munad ning seejärel banaanipüree.
Sega kõik kuivained kausis kokku ning kalla tainasse. Sega ühtlaseks tainaks. Vala vormi. Koori ja poolita banaan pikuti. Pane taina ots lõigatud küljega ülespoole.
Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 40 minutit, kuni leib on kuldne. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.