Banaanileib rukkijahuga
-
Küpsetusaeg: 1h 20min
-
Keskmine
Koostisosad
Banaanileib
-
Banaan3 tk
-
Mesi50 g
-
Tahiini80 g
-
Muna1 tk
-
Vanilliekstrakt1 tl
-
Piim75 ml
-
Rukkijahu185 g
-
Mandlijahu150 g
-
Linaseemnejahu100 g
-
Mustad seesamiseemned2 tl
-
Sooda1 tl
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Kaneel1 tl
-
Sool0.5 tl
Katteks
-
Banaaniviilud3 tk
-
Mustad seesamiseemnedmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See banaanileib on toitev ja tervislik. Eriliseks teeb selle tahiini ehk seesamiseemnepasta, mis muudab selle mõnusalt pähkliseks. Proovi banaanileiba ka röstituna, nii maitseb see eriti hea!
Kui sa ei leia poest linaseemnejahu, siis töötle kannmikseris linaseemneid seni, kuni saad neist jahu.
Sega suures kausis omavahel muna, banaanipüree, mesi, tahiini, vanill ja piim. Teises kausis sega jahud, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel, ja linaseemnejahu. Vala nüüd kuivained banaanisegu hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Vala leivatainas võiga määritud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40–50 minutit. Lase jahtuda ja serveeri!