Banaanikook
-
Küpsetusaeg: 1h 15min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Banaanid550 g
-
Jahu4 dl
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Sool0.5 tl
-
Kaneel1.5 tl
-
Jahvatatud ingver0.5 tl
-
Või Rimi125 g
-
Fariinsuhkur125 g
-
Muna2 tk
-
Tume šokolaad (70%)100 g
Kate
-
Banaan1 tk
-
Tuhksuhkur1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kas banaanid on näinud paremaid päevi? Valmista mahlane banaanikook hakitud šokolaadiga. Poolitatud banaaniga tipus saab sellest koogist tõeline iludus.
Kuumuta ahi 200 °C-ni.
Tambi banaanid püreeks. Sega kokku jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja ingver.
Klopi või ja fariinsuhkur kohevaks. Sega ükshaaval sisse munad ning banaanipüree.
Lisa jahusegu ja tükeldatud šokolaad. Vala tainas või ja jahuga määritud vormi, 1,5 l (10–12 tk jaoks).
Kate: poolita banaan ja aseta koogile, puista üle suhkruga.
Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 40 minutit. Lase jahtuda.