Baklažaani pasta tomatikastmes

  • Küpsetusaeg: 30min
  • Lihtne
Baklažaani pasta tomatikastmes
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Koostisosad

  • Baklažaan
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Basiilik
     2 peotäis (-t)
  • Pune
     1 tls
  • Tšillihelbed
     1 tls
  • Kapparid
     1 spl
  • Punase veini äädikas
     1 spl
  • Tomatipüree
     1000 g
  • Oliiviõli
     2 spl
  • Beebispinat
     100 g
  • Pasta
     5 peotäis (-t)
  • Laktoosivaba parmesan
     
  • Suhkur
     1 spl
  • Sibul
     1 tk
  • Must pipar
      maitse järgi
  • Meresool
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Üks mõnus ja küllaldane täistera pastaroog, mille staariks on baklažaan ehk pommu. Pommu on maavitsaline taim, kuuludes samasse perekonda tomati, kartuli ja paprikaga. Pommu sisaldab rohkelt kiudaineid, kaaliumi, vaske, mangaani, magneesiumi, K-vitamiini ja B-grupi vitamiine nagu B3 ja B6 ning polüfenoole. Parmesan mis on laagerdunud 20-24 kuud on üldjuhul loomult juba laktoosivaba, seda tänu pikale laagerdumisele.

Pese baklažaanid ja viiluta baklažaanist umbes 2-3 cm viilud, seejärel lõika viiludest kangid ja kuubikud.
Lase pann kuumaks, lisa õli. Lisa sibul, sega.
Nüüd lisa suurele pannile baklažaani tükid ja pune, tšilli helbed, suurem sorts õli, värskelt jahvatatud must pipar ja mere sool.
Pruunista neid pannil 7-8 minutit. Haki basiiliku varred.
Lisa tomatipüree, punase veini äädikas ja kapparid ja hakitud basiiliku varred, purustatud küüslauk. Sega.
Keeda kastet tasasel tulel umbes 20 minutit.
Viimasel minutil lisa spinat ja basiiliku lehed, seejärel sega korralikult läbi.
Samal ajal keeda täisterapasta.
Enne serveerimist sega pasta kastmega, tõsta portsjonid taldrikutesse ja riivi heas koguses kaua laagerdunud parmesani otse pastale. Head isu!

Sarnased retseptid