Koostisosad
-
Baklažaan2 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Basiilik2 peotäis (-t)
-
Pune1 tls
-
Tšillihelbed1 tls
-
Kapparid1 spl
-
Punase veini äädikas1 spl
-
Tomatipüree1000 g
-
Oliiviõli2 spl
-
Beebispinat100 g
-
Pasta5 peotäis (-t)
-
Laktoosivaba parmesan
-
Suhkur1 spl
-
Sibul1 tk
-
Must piparmaitse järgi
-
Meresoolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Üks mõnus ja küllaldane täistera pastaroog, mille staariks on baklažaan ehk pommu. Pommu on maavitsaline taim, kuuludes samasse perekonda tomati, kartuli ja paprikaga. Pommu sisaldab rohkelt kiudaineid, kaaliumi, vaske, mangaani, magneesiumi, K-vitamiini ja B-grupi vitamiine nagu B3 ja B6 ning polüfenoole. Parmesan mis on laagerdunud 20-24 kuud on üldjuhul loomult juba laktoosivaba, seda tänu pikale laagerdumisele.