Baklažaani- ja halloumi-burgerid salsa ning grillitud tortiljadega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Salsa
-
Tšillipipar punane1 tk
-
Petersell0.5 pakk (-i)
-
Roheline sibul125 g
-
Ploomtomat500 g
-
Mais150 g
-
Sidrun0.5 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Burgerid
-
Baklažaan1 tk
-
Sibul1 tk
-
Juust Halloumi400 g
-
Oliiviõli2 spl
Serveerimiseks
-
Tortilja8 tk
-
Hummus200 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Grillitud baklažaani- ja halloumi-burgereid serveeritakse selle retsepti puhul veidi teistmoodi. Grillitud burgerid sobivad ideaalselt kokku värsketest köögiviljadest valmistatud värvilise ja maitsva salsaga, mida pakkuda koos grillitud tortiljade, värske rohelise sibula ja klassikalise kikerhernepastaga (hummus).
Salsa: Haki tšilli, petersell, roheline sibul ja tomatid peeneks. Vala vesi maisi pealt ära ja sega kõik koostisained salsaks kokku. Pressi sisse sidrun ning maitsesta soola ja pipraga.
Burgerid: Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Puhasta ja poolita sibul. Grilli köögiviljad koos halloumi-burgeritega. Pintselda üle oliiviõliga ning maitsesta baklažaan ja sibul soola ja pipraga. Pööra kõike aeg-ajalt.
Serveerimiseks: Grilli kiiresti tortiljad.
Serveeri köögivilju ja halloumi-burgereid salsa, tortiljade ja kikerhernepastaga.