Baba ganoush bataadiviiludega
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Baklažaan340 g
-
Tahiini seesamikreem2 g
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Sidrunimahl2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Oliiviõlimaitse järgi
-
Petersellmaitse järgi
-
Granaatõunmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Pane pooleks lõigatud baklažaan ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega. Baklažaan on piisavalt küpsenud, kui see on pehme ja kest on "kortsu" tõmbunud. Roale omase suitsuse maitse saad vaid siis, kui küpsetad kesta pruunistumise või isegi söestumiseni.
Küpsetatud baklažaanil lase veidi jahtuda. Sega seesamipasta, sidrunimahl ja küüslauk ning lisa maitse järgi ka soola. Kreemisust saad lisada oliivõliga. Soovi korral kaunista hakitud mündi või peterselli ning granaatõunaseemnetega.
Variatsioonid: lisa veidi jahvatatud vürtsköömneid või suitsupaprikat. Maitset saab mahendada lisades maitsestamata jogurtit.