Koostisosad
Põhi
-
Kaerajahu50 g
-
Pähklitest valmistatud jahu50 g
-
Kookoshelbed30 g
-
Kuivatatud dattel7 tk
-
Kuivatatud aprikoos7 tk
-
Kookosõli30 ml
Kiht 1
-
Avokaado2 tk
-
Laimi mahl1 tk
-
Toorsuhkur1 g
-
Kookosõli30 ml
Kiht 2
-
India pähkel350 g
-
Kookospiim150 ml
-
Toorsuhkur4 spl
-
Kookosõli70 ml
-
Apelsinimahl0.5 l
Kaunistamiseks
-
Kiivi2 tk
-
Granaatõun0.5 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Säravpunaste granaatõunaseemnete ja hapuka kiiviga toorkoogis on kasutatud vaid taimseid koostisosi.
Pane India pähklid eelmisel õhtul vette likku, et need saaksid paisuda ja pehmemaks minna. Järgmisel päeval alusta põhja valmistamisest.
Pane datlid ja aprikoosid 10 minutiks sooja vette likku.
Haki pehmenenud viljad pisikesteks tükkideks (või püreesta kannmikseris), sega hulka kaera- ja pähklijahu ning kookoshelbed. Sulata kookosrasv ja lisa teiste ainete hulka.
Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (u 21 cm) põhja. Aseta vorm külma.
Täidise valmistamiseks püreesta avokaado viljaliha. Sega hulka laimimahl, suhkur ja kookosõli. Määri avokaadosegu ühtlaselt koogipõhjale ning aseta vorm sügavkülma.
Nõruta India pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa kookospiim, -õli, suhkur ja apelsinimahl. Purusta kõik kreemjaks massiks.
Vala pähklisegu ühtlase kihina avokaadokihi peale ning aseta vorm 2–3 tunniks sügavkülma või üheks ööks külmkappi.
Eemalda kook vormist, kaunista kiiviviilude ja granaatõunaseemnetega.