Koostisosad
-
Kuldmerikoger500 g
-
Ingver3 cm
-
Šalottsibul1 tk
-
Sojakaste2 spl
-
Soolmaitse järgi
-
ÕliPraadimiseks
-
Idud
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Küpsetuspaberis aurutatud kala jääb mõnusalt mahlane ja kergelt ingverimaitseline. Krõbedad sibulad võid ka ära jätta, kuid nende valmistamine on imelihtne ning roog saab nõnda veidi krõmpsuvat täiendust.
Puhasta kalad, eemalda soomused ja lõpused. Maitsesta kergelt soolaga, paiguta kõhuõõnde õhukeselt viilutatud ingver ja kummalegi kalale viil sibulat.
Tee kraani all kaks küpsetuspaberilehte märjaks ning mässi kumbki kala eraldi paberisse. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, seejärel lase paberis veel 5 minutit seista.
Kala peaks noaga katsudes jääma pehme, mahlane ja kenasti luudelt eralduma.
Kuumuta pannil õlis järele jäänud sibularõngad paari minuti jooksul kuldpruuniks, maitsesta kergelt soolaga.
Serveerimisel tõsta kalale sojakaste, sibulad ja idud (võimalusel eelista küüslauguidu). Hästi sobivad kala juurde ka sojakastmega rooskapsad.