Aurutatud ja põletatud lõhe tilli-sidrunikreemiga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kartul450 g
-
Türgi uba roheline150 g
-
Till20 g
-
Sidrun1 tk
-
Crème fraîche2 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Aurutatud lõhefilee250 g
-
Lambasalat65 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aurutatud ja põletatud lõhe sulab suus. Seda tasakaalustab kaunisti hapukas crème fraîche‘i, sidruni ja värske tilli kaste. Serveeri värskelt keedetud kartulite ja aedubadega. Lisa lõpus värske põldkännakusalat (teise nimega lambasalat) ja paar tillioksa. Head isu!
Keeda kartulid. Puhasta oad ja pane umbes kolm minutit enne keetmisaja lõppu kartulite juurde keema.
Haki till ning loputa ja puhasta sidrun leiges vees. Riivi sidrunilt koor. Sega till ja riivitud sidrunikoor crème fraîche‘iga (või paksema hapukoorega), maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri lõhe kartulite, sidrunikreemi, salati ja ubadega.