Artišokk valge veini, salvei ja parmesaniga
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Aedviljapuljong2 l
-
Sidrunimahl2 spl
-
Loorberilehed2 tk
-
Artišokk2 tk
-
Salvei0.5 tk
-
Valge vein1 dl
-
Või Rimi25 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Riivjuust kõva1 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valge vein, salvei ja parmesan on klassikalised Itaalia koostisained, mis sobivad ideaalselt kokku artišokkidega. Neljaks lõigatud artišokid keedetakse esmalt valmis ja seejärel hautatakse koos teiste koostisosadega rikkalikus koguses võis, mis tugevdab maitseid veelgi.
Pane köögiviljapuljong koos sidrunimahla ja loorberilehega keema.
Murra ära artišokkide varre- ja kannaosa. Rebi ära kõige alumises osas paiknevad puised, paksud lehed. Lõika ära artišokilehtede teravad tipud. Lõika artišokid pikuti neljaks.
Hauta artišokke ca 30 minutit puljongis. Artišokid on valmis, kui lehti saab kergelt ära tõmmata.
Korja ja haki salveilehed ribadeks.
Lase vein praepannil keema. Tõsta artišokid vahukulbiga puljongist välja nii, et veidi puljongit tuleb ka praepannile kaasa. Keeda veini, puljongit ja artišokke, sega juurde või ja salvei ning maitsesta soola ja pipraga.
Puista peale riivitud parmesani või muud kõva juustu. Söö lehti nagu tavaliselt ja eemalda enne põhja ehk südamiku söömist südamikult „tups“.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.