Ameerika õunapannkoogid vahtrasiirupi ja mündiga
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Kanzi õun2 tk
-
Münt10 g
-
Isekerkiv jahu125 g
-
Küpsetuspulber1 tl
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Suhkur1 tl
-
Või50 g
-
Muna1 tk
-
Piim150 ml
-
Vahtrasiirup100 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koori kaks Kanzi õuna ja eemalda südamikueemaldajaga südamik. Lõika õunad rõngaste moodustamiseks horisontaalselt õhukesteks viiludeks
Eemalda piparmündilehed varre küljest. Hoia paar ilusat lehte alles ja lõika ülejäänud õhukesteks ribadeks
Sõelu isekerkiv jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur segamisnõusse
Sulata või tasasel tulel, hoidudes seda ülekuumutamast
Sega muna, pool võist ja 100 ml piima jahuga. Sega suure lusikaga kuni tekib paks tainas. Hõõru kõik tükid lusikaga kausi külje vastu. Lisa ülejäänud piim
Sulata praepannil pisut järelejäänud võid ja lisa kolm tainatükki. Vormi need lusika kumera küljega u 8–10 cm suurusteks ketasteks. Suru õunarõngas tainasse. Küpseta pannkooke 5 minutit ja keera need vahepeal ümber. Jätka, kuni kogu tainas on otsas. Vajadusel saab valmis pannkooke hoida u 80 C juures soojadena
Pane pannkoogid taldrikule kuhja, nii et Kanzi õunaviilud on nende vahel. Vala kuhjad vahtrasiirupiga üle ja kaunista ülejäänud piparmündilehtedega